Tervetuloa blogiini! Blogi on päiväkirjani laihduttamisesta ja elämäntapamuutoksesta, jonka aloitin 29.7.2020. Olen 30-vuotias nainen ja perheeseeni kuuluu avomies sekä kissa. Lihavuus on alkanut jo vaikuttamaan yleiseen hyvinvointiini, joten asialle on jotain tehtävä jo terveyden vuoksi.

perjantai 4. lokakuuta 2013

Liikuntasuunnitelma motivoimaan

Argh! Nyt on pakko saada otettua itseä niskasta kiinni! Viime viikot olen ollut niiiin koomassa, etten ole jaksanut tehdä yhtään mitään. Kaikki kotihommat jää tekemättä, ainoastaan pyykkiä olen pessyt ja keittiön päivittäin siistannut, mutta lattiat ovat täynnä moskaa ja vessatkin on sen näköiset ettei sinne vieraita ilkeäis päästää. Jos ei kotihommiakaan jaksa tehdä, niin sehän kertoo myös siitä, että liikunnat ovat jääneet ikävästi vähiin.

Aloitin laihduttamisen hyvällä suunnittelulla ja se auttoi mua. Merkkasin parin viikon ajan kaikki syömiset ylös, mitä syön ja mihin aikaan. Nyt olen saanut ateriarytmin ja annoskoot kohdalleen, mutta aina pientä fiksausta teen, jos totean jonkun muun toimivan paremmin. Samoin suunnittelin liikunnat, mitä harrastan ja milloin. Pysyin hyvin ruodussa ja harrastamassa tuli käytyä hyvällä fiiliksellä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, niinhän sitä sanotaan! Tältä näyttäis mun liikuntasuunnitelma ens maanantaista lähtien: 

ma 7.10. kuntosalicircuit 1h
ti 8.10. vp
ke 9.10. syvävesijumppa ½h, uinti ½h
to 10.10. body pump 1h
pe 11.10. kuntosali selkä&keskivartalotreeni
la 12.10. vp
su 13.10. kuntosali jalkatreeni+kädet

ma 14.10. kuntosalicircuit 1h
ti 15.10. vp
ke 16.10. syvävesijumppa ½h, uinti ½h
to 17.10. body pump 1h
pe 18.10. kuntosali selkä&keskivartalotreeni
la 19.10. vp
su 20.10. kuntosali jalkatreeni+kädet

En tiedä mitä ammattilaiset ovat tästä suunnitelmasta mieltä, mutta käytännössähän tuon näkee onko toimiva vai ei. Ja riippuen tietenkin miten tämän syysväsymyksen selättää... 

Ja kuten aikaisemmin olen todennut, niin vuorotyö hankaloittaa kovasti tätä liikunnan harrastamista. Toki kuntosalille pääsee milloin vaan, mutta esim. ryhmätunneilla käyminen ei aina onnistu. Pump-tunteja on aina tiistaisin ja torstaisin ja tällä hetkellä tykkään enemmän tiistain tunneista, sillä niiden vetäjä on mielestäni jotenkin tehokkaampi ja hänen tunneillaan saa sykkeen kohoamaan. Torstain tunnit on ihan jees, mutta hieman hitaampitempoisempia. Niillä tunneilla kyllä voisi kokeilla pistää enemmän painoja tankoon, hmm... ;)

Nyt alkaa paikallisella salilla spin&body-tunnit (eli spinningiä ja lihaskuntoa), joita pidetään maanantaisin ja tiistaisin ja sitä aijon ehdottomasti kokeilla, ottaisinko sen jälleen yhdeksi harrastusmuodoksi.

Näihin kuviin ja tunnelmiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti