Tervetuloa blogiini! Blogi on päiväkirjani laihduttamisesta ja elämäntapamuutoksesta, jonka aloitin 29.7.2020. Olen 30-vuotias nainen ja perheeseeni kuuluu avomies sekä kissa. Lihavuus on alkanut jo vaikuttamaan yleiseen hyvinvointiini, joten asialle on jotain tehtävä jo terveyden vuoksi.

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Saliharjoittelua ja pärinät

Mahtavaa maanantai-aamua! Aurinko paistaa ja lämmintä on, jospa se kesä sieltä tulla jolkottaa! Säätiedotuksessa näytti näille maille lupaavan joka ukkosta tälle viikolle, sitä innolla odottaen... :)

Kuten eilen jo kirjoittelin, niin aloitan taas salilla käynnin pitkän tauon jälkeen. Viimeksi kävin loppiaisena, joten aikaa on kulunut... Ja taasen tuli todistettua, että kyllä tuo saliharrastus on se mun juttu. Miksi se aina lopahtaa? Oon kyllä sen luontonen ihminen, että kyllästyn helposti asioihin ja harrastukset vaihtelee paljon. Tosin samoina ne ovat pysyneet viime vuodet, aina vaan jokin niistä nousee enemmän pinnalle; kuntosali, postcrossing, neulominen. 

En tiedä miks oon aina aloittanut salilla käynnin jalkapäivänä. Siksipä nyt rikoin neuroosejani ja aloitin ihan toisesta suunnasta; rinta-olkapää-hauis-ojentaja-päivällä. Tuo alue kaipaa mun kropassa eniten lihasta ja on kaikista siroin. No kädet on löllyvät läskit mutta hartiat kapoiset ja rintalihakset voimattomat. 


Olisin halunnu ottaa kunnon saliselfien, vaan en kehannu räpsiä kuvia pukkarissa... Täällä maalla ei vielä ole niin normaalia räpsiä kuvia itestään peilin kautta ;) Joten otin sitten kotona, hikisen treenin jälkeen.

Suunnittelin itse ohjelman ja tältä se näytti tänään:

Push up-laite 8kg
Rutistus sivulle 6kg
Pystypunnerrus 5kg
Chest curl-laite 4kg
Hauiskääntö tangolla 10kg
Ranskalainen punnerrus 5kg
Hauiskääntö käsipainoilla 6kg
Käsien vienti korvien viereen (heh, en muista liikkeen oikeaa nimeä, on siis ojentajille) 2kg

Lisäksi vielä 8min lämmittely ja 4min jäähdyttely crosstrainerilla ja kohdistetut venytykset päälle.

Kaikkia tein 3 sarjaa ja 8 toistoa. Oon aina ennen tehnyt toistoja sen 12-15, nyt päätin kokeilla tehdä vähemmän toistoja ja isommilla painoilla. Pienethän nuo painot vielä on, vaan hiljaa hyvää tulee. Nämä painot oli isoimmat millä jaksoin tehdä koko sarjan loppuun.

Ja huh huh mikä tärinäpärinät ojentajiin tuli!! Herranen aika. Jos johonkin lihakseen oon ikinä saanut kunnon tuntuman niin ojentajiin. Viimeisessä liikkeessä aloitin 5 kilon punteilla vaan ei puhettakaan, varsinkin vasen ojentaja tärisi niin että pakko oli vaihtaa pienempään punttiin. Ensin 4 kilon, sitten 3 kilon ja lopuksi oli pakko ottaa pienimmät puntit eli 2 kilon puntit.


Kotona join palautusjuomana Star Nutritionin Whey 100-proteiinijauhetta kevytmaitoon tehtynä. Makuna päärynä-vanilja, namskis! Tästä kombosta tuli proteiineja 40g (jauheessa 31g/1dl ja maidossa 9g/3dl) ja kaloreita 266kcal (jauheessa 131kcal ja maidossa 135kcal).

Aah, tästä on hyvä jatkaa. Torstaina onkin tiedossa sitten keskivartalotreeniä eli selkää ja vatsaa. Hyvää alkuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti